Certificeringer

Certificeringer

Det kan være svært at se med det blotte øje om hvorvidt den t-shirt du står med er blevet produceret under dårlige vilkår eller om produktet indeholder sundhedsskadelige stoffer. Industrien inden for tekstil er historisk forbundet med miljøskadelige produktioner, dårlige vilkår for ansatte, sundhed og sikkerhed. Derfor anbefales det at gå efter nedenstående certifikater for at være på den sikre side.

GOTS

Den bedste i klassen. GOTS (Global Organic Textile Standard) er en certificering, som stiller strenge krav til miljømæssige og sociale forhold igennem hele forsyningskæden. Det vil sige helt fra bomuldsmarken til det helt færdige produkt bliver der stillet disse store og strenge. For at et produkt kan være GOTS-certificeret så kræver det at produktet som minimum skal indeholde 70% naturlige fibre. GOTS er den mest brugte certificering inden for økologiske tekstiler (f.eks. økologisk bomuld, og uld). De strenge krav gør også at der ikke bliver brugt skadelige kemikalier.

GREEN DOT

“Den grønne prik” er et verdenskendt varemærke, der omhandler genbrug og sortering af emballage. Kig efter det såkaldte grønne prik på produkterne for at forsikre dig om at produktet er en del af store krav til genanvendelse af emballage.

OEKO TEX

OEKO-TEX skriger af tiltro til tekstiler, hvilket betyder, at med et OEKO-TEX certifikat, kan du forsikre dig om, at varen er testet og godkendt ud fra strenge sundheds og miljømæssige krav. OEKO-TEX har i særdeleshed stor fokus på indholdet af kemiske stoffer der mistænkes for at skade helbredet. OEKO-TEX er dermed også en kvalitetsstempling af produktet. OKEO-TEX foretager løbende stikprøver. Faktisk foretager de 25-30% af alle produkter på verdensplan om året, for at sikre at produkterne overholder OEKO-TEX’s retningslinjer og strenge krav.

Woolmark

Dette anerkendte symbol omhandler uld. Dette symbol er din garanti for at produktet der har dette mærke, indeholder og er fremstillet i 100% ren uld. Der foretages grundige test således produktet med sikkerhed kan godkendes eller afvises.