Økologisk bomuld

Bæredygtigt tøj med økologisk bomuld

Det siges, at cirka halvdelen af tekstiler på verdensplan bliver lavet af bomuld og produktionen beskæftiger 250 millioner mennesker. Desværre har den konventionelle bomuld mange ulemper, og lige præcis derfor skal du gå væk fra den konventionelle bomuld og i stedte vælge økologisk bomuld.

Skån din krop eller din nærmeste med økologisk bomuld. Der er forskellige argumenter for at vælge netop dette fremfor det konventionelle bomuld. Problemet med det konventionelle bomuld er, at udledningen af CO2 er høj. Generelt er det konventionelle bomuld dårligt for miljøet.

Desværre er der mange landmænd som benytter sig af de ”ufine” metoder i form af genteknologi for at gøre bomuldsplanterne resistente overfor skadedyr og mere modstandsdygtige over for miljømæssige forhold. Det siges at cirka 66% af alle bomuldsplanter, der dyrkes i verden, er genetisk modificerede sorter. Denne metode har fatale konsekvenser som blandt andet dårlige vilkår for landmændene da spredningen for disse sorter er ukontrolleret, den genetiske mangfoldighed går til spilde, planterne udvikles uforudsigeligt og generelt besværlige vilkår for landmændene der gør dem afhængige af producenterne af frø og pesticider.

Ved dyrkningen af det konventionelle bomuld gøres der brug af massiv kunstvanding. Det siges at bomuld er den fiberafgrøde, som har brug for mest vand. Dyrkningen af den økologiske bomuld bliver der brugt teknikker som regnvandsanlæg og derved reduceres brugen af vand. Der bruges op til 91% mindre vand ved dyrkning af økologisk bomuld end ved konventionelle bomuld.

Der findes en række certifikater som vi anbefaler du går efter når det handler om valget af økologisk bomuld.

Egenskaber

Bæredygtigt
Blød
Skånsom mod huden
Naturlige fibre
Lavt vandforbrug

Se vores inspirationside med produkter der er lavet af økologisk bomuld.

Økologisk bomuld er primært fra Indien

Det største land med produktion af økologisk bomuld er Indien. Dernæst kommer Tanzania, Pakistan, Kina og Tyrkiet. Ifølge en rapport fra Textilexchange, var der ca. 220.000 landmænd der dyrkede økologisk bomuld i 2016/2017.